Kuka
Olen siis pojasta asti tehnyt kotona ruokaa. Olen aina ollut utelias, itselleni vaativa mutta samalla hiukan rauhaton. Kokkikoulunkin jätin kesken, sillä silloin koin sen olleen “liian helppoa”.
Oman filosofiani ruokaan olen joutunut rakentamaan uudelleen ja uudelleen sekä oppimaan jatkuvasti. Ollessani töissä suurella luksusristeilijällä Karibialla, opin todellakin mitä tarkoittaa tehdä illallisia suurella määrälle ihmisiä. Se oli kova oppikoulu perusasioista. Suurkeittiöstä matka kävi Michelin -ravintolaan entisessä Munkkiluostarissa Etelä-Espanjassa, jossa opin laadun ja raaka-aineiden merkityksen.
Suurin oppikouluni kuitenkin tuli kun palasin Suomeen ja oma ravintolani teki konkurssin Tammissaaressa. Tämän jälkeen jouduin oikeasti istumaan alas ja pohtimaan omaa suhtautumista ruokaan. Lopulta näkökulma oli kuitenkin helppo löytää. Arvostamme liian vähän laadukkaita läheltä saatuja raaka-aineita. Tämä yhdistettynä kansainväliseen huippukeittiöön ja perinteisiin saamme yhdistelmän, jota ei monesta paikasta löydy.
Mielestäni tärkeintä maailmassa on jakaa elämän tärkeitä hetkiä muiden ihmisten kanssa. Tunteiden herättäminen luo muistoja, jotka pysyvät mukana läpi elämän.
Tätä olen toteuttanut viimevuodet käyttäen omia vahvuuksiani luoden suuria illallisia ja tunteita herättävää ruokaa Logomossa Turussa sekä useassa muussa ravintolassa Suomessa. Esimerkiksi sain suuren kunnian vastata ruuasta kun Pohjoismainen Michelin Guide Ceremony 2023 toteutettiin ensimmäistä kertaa Suomessa Logomossa, jossa paikalla oli muun muassa yli 150 keittiömestaria Pohjoismaista.
Mutta toki sitten ne tärkeimmät eli perheeseen kuuluu vaimoni Sara ja pieni tyttäreni Bianca sekä labradorinnoutaja Max.
Työni on välillä hyvinkin kiireistä ja vaativa, mutta onneksi urheilu toimii minulle täydellisenä vastapainona. Rakastan haastaa itseäni niin työelämässä kuin urheilussakin, ja fyysinen aktiivisuus on minulle keino rentoutua sekä ladata akkuja kiireisen päivän jälkeen. Tällä hetkellä harjoittelen tulevan kesän triathlon kilpailuja varten.